Dagcentrum De Voorzienigheid

Wanneer je kiest voor het dagcentrum D’n Dambörg van De Voorzienigheid dan ga je iedere dag ’s avonds naar huis. Ook in de weekends woon je volledig zelfstandig thuis. Daardoor hou jij de touwtjes van je leven nog volledig zelf in handen. Heb je overdag toch nood aan een gezellige babbel? Voel je zelf dat je meer ondersteuning nodig hebt bij bepaalde handelingen? Dan is het dagcentrum van De Voorzienigheid de oplossing voor jou. In ons dagcentrum is er iedere dag plaats voor 14 bezoekers. Iedereen is welkom, ook als je door een dementieel proces gaat.

Bovendien kan je kiezen op welke dagen je naar het dagcentrum komt. Dat kan één of meerdere dagen per week. We stemmen jouw bezoek volledig af op de mogelijkheden van thuiszorg en mantelzorg. Op die manier verlengen we het zelfstandig wonen en kan jij zo lang mogelijk in je vertrouwde stekje blijven wonen. In het dagcentrum van De Voorzienigheid creëren de Zorgtoppers samen met jou een warme, gezellige en huiselijke sfeer. Samen maken we iedere dag kleurrijk!

Daarnaast geven we je de nodige zorgen en begeleiden we je tijdens verschillende activiteiten waarbij we de nodige vaardigheden voor zelfstandig wonen onderhouden en waar nodig versterken. Het dagprogramma bestaat uit verschillende activiteiten. We besteden aandacht aan o.a. ADL-training (activiteiten van het dagelijkse leven), cognitieve activiteiten, bewegingsactiviteiten, zintuiglijke- en vrijetijdsactiviteiten, zowel individueel als in groep. Samen met jou vullen we iedere dag op een zinvolle manier in zodat jij elke dag anders beleeft!

Openingsuren

 • Van maandag tot en met vrijdag van 9u tot 17u
 • In het weekend en op feestdagen is het dagcentrum gesloten.

Faciliteiten

Het dagcentrum beschikt over:

 • een huiselijke leefruimte met aangepast meubilair en tv
 • een gezellige eetplaats met ingerichte keuken
 • een rustplaats met een hoog-laagbed
 • de nodige sanitaire voorzieningen
 • een cafetaria met terras

Vervoer

Vervoer van en naar het dagcentrum kan gebeuren met behulp van familie. Je kan ook beroep doen op de diensten van de mindermobielencentrale van het OCMW of op het aangepast mindervalidenvervoer (met rolstoellift) van Taxi Hendriks.

Mindermobielencentrale (MMC):

OCMW Bocholt (Mevr. B. Vrolix)
Nevenplein 1
3950 Bocholt
Tel: 089/ 20 19 95
[email protected]

Mindervalidenvervoer (MVV):

Taxi Hendriks Limburg
Waterrijtstraat 24
3920 Lommel
Tel: 011/ 80 98 98
[email protected]

Bezoek

Bezoek is altijd welkom. Onze bezoekers kunnen bezoek ontvangen in het cafetaria. Bezoek in het dagcentrum zelf beperken we tot een minimum omdat hier de rust en de privacy van de bezoekers voorop staat.

Meer informatie

Hier vind je alvast meer informatie over de prijzen terug. Wij kijken er naar uit om samen met jou iedere dag een mooie kleur te geven!

Wil je meer weten over het dagcentrum of wil je je inschrijven? Neem dan contact op met diensthoofd dagcentrum:

 • Femme Aegten

  Wat mag je verwachten van ons?

  Ons huis is niet heel groot waardoor het huiselijk blijft. Het is hier gewoon fijn om te vertoeven. De Bocholter vriendelijkheid leeft hier echt. Niemand loopt hier elkaar voorbij zonder een goedendag te zeggen of te glimlachen.
  Femme Aegten
  Ergotherapeute & kwaliteitscoördinator
 • Danique Swennen & Ann Stalmans

  Wat mag je verwachten van ons?

  De bewoners zijn hier geen nummer. Het mens zijn is wat hier echt belangrijk is. We kijken naar de individuele noden van iedere bewoner, want iedereen is uniek. Zorg op maat, daar gaan we voor!
  Danique Swennen & Ann Stalmans
  Referentiepersonen dementie
 • Eline Vanhelden

  Wat mag je verwachten van ons?

  In De Voorzienigheid is er veel warme zorg. Er wordt geluisterd naar de bewoners en we kijken samen naar hoe we hen het best kunnen helpen. We laten de bewoners in hun waarde.
  Eline Vanhelden
  Woonassistente
 • Truda

  Onze bewoners over het leven in het woonzorgcentrum

  Het is hier goed. De mensen zijn hier open en lief. Ik ben van Bocholt afkomstig dus ik zie hier veel mensen van vroeger terug. Bovendien geef ik een dikke duim voor het eten. Het is hier altijd geweldig!
  Truda
  Bewoonster
 • Lène

  Onze bewoners over het leven in het woonzorgcentrum

  De verzorgsters en verpleegsters zijn gezellig. Ik heb goed contact met hun. Hoe gekker ze zijn, hoe liever dat ik het heb! Daarnaast zijn we ook vrij om te doen waar we zin in hebben. Zo ga ik al eens graag buiten wandelen, maar ik neem ook graag deel aan de georganiseerde activiteiten zoals turnen en spelletjes spelen.
  Lène
  Bewoonster
 • Caroline

  Onze bewoners over het leven in het woonzorgcentrum

  Ik ben hier graag. Er is van alles te doen en het gezelschap is hier fijn. De vrijwilligers doen hier ook altijd hun uiterste best. Zo is er bijvoorbeeld een vrijwilligster die regelmatig samen met mij in de rolstoel gaat wandelen.
  Caroline
  Bewoonster
089 46 21 61
phone