Kortverblijf De Voorzienigheid

Ben je op zoek naar een tijdelijke woonoplossing waar je extra zorgen krijgt? Dan is een kortverblijf in De Voorzienigheid de ideale plaats waar wonen, zorg en leven hand in hand gaan. Er zijn een aantal goede redenen om in het kortverblijf van De Voorzienigheid te verblijven. Zo is het mogelijk dat je nood hebt aan bijvoorbeeld:

 • een rust- en herstelperiode na een ziekenhuisopname
 • ontlasting van de mantelzorger
 • tijdelijke onbeschikbaarheid van thuiszorg

Dankzij een kortverblijf bij De Voorzienigheid hou jij nog steeds de touwtjes van je leven zelf in handen. Bij De Voorzienigheid voegen we leven toe aan de jaren en jaren aan het leven! We bouwen samen aan een kleurrijke toekomst. Zo maximaliseren we samen met jou de mogelijkheid om langer zelfstandig in je eigen vertrouwde omgeving te wonen.

In De Voorzienigheid zijn er vier woongelegenheden voor een kortverblijf. Om het voor jou gemakkelijk te maken, bieden we voor een kortverblijf bemeubelde kamers aan.

Die individuele kamers zijn 25m² groot. Iedere kamer is uitgerust met:

 • een hoog-laagbed met bijhorende nachttafel
 • eigen badkamer met douche en toilet
 • een lcd-tv
 • een inbouwkleerkast met koelkast
 • de mogelijkheid tot wifi connectie
 • beddengoed

Leefruimte

Je kamer sluit aan op een gemeenschappelijke leefruimte voor 14 tot 18 personen. Op die manier kies je zelf of je nood hebt aan wat gezelschap van je medebewoners of liever de rust opzoekt in je eigen kamer. Het bezoek in de leefruimtes beperken we liever omdat hier de rust en privacy van de bewoners van de leefeenheid voorop staan. Bovendien vormen twee leefgroepen samen één afdeling met een centrale verpleegpost zodat er steeds verpleging en verzorging in de buurt is.

Bezoek

Je hebt steeds de mogelijkheid om bezoek te ontvangen in je eigen kamer of je kan gebruik maken van de cafetaria. De privacy en rust van onze bewoners staat centraal, daarom vragen we om geen bezoek te ontvangen in de leefruimtes.

Interesse?

Ben jij overtuigd? Hou er dan wel rekening mee dat je maximaal 60 aaneensluitende dagen mag verblijven in een kortverblijf, met een maximum van 90 dagen per jaar en per centrum. In De Voorzienigheid kan je een kortverblijf aanvragen vanaf zeven achtereenvolgende nachten, afhankelijk van de beschikbaarheid. Samen met jou bekijken we de mogelijkheden, zodat we voldoen aan jouw wensen en noden!

Geïnteresseerd? Neem contact op met de sociale dienst.

 • Femme Aegten

  Wat mag je verwachten van ons?

  Ons huis is niet heel groot waardoor het huiselijk blijft. Het is hier gewoon fijn om te vertoeven. De Bocholter vriendelijkheid leeft hier echt. Niemand loopt hier elkaar voorbij zonder een goedendag te zeggen of te glimlachen.
  Femme Aegten
  Ergotherapeute & kwaliteitscoördinator
 • Danique Swennen & Ann Stalmans

  Wat mag je verwachten van ons?

  De bewoners zijn hier geen nummer. Het mens zijn is wat hier echt belangrijk is. We kijken naar de individuele noden van iedere bewoner, want iedereen is uniek. Zorg op maat, daar gaan we voor!
  Danique Swennen & Ann Stalmans
  Referentiepersonen dementie
 • Eline Vanhelden

  Wat mag je verwachten van ons?

  In De Voorzienigheid is er veel warme zorg. Er wordt geluisterd naar de bewoners en we kijken samen naar hoe we hen het best kunnen helpen. We laten de bewoners in hun waarde.
  Eline Vanhelden
  Woonassistente
 • Truda

  Onze bewoners over het leven in het woonzorgcentrum

  Het is hier goed. De mensen zijn hier open en lief. Ik ben van Bocholt afkomstig dus ik zie hier veel mensen van vroeger terug. Bovendien geef ik een dikke duim voor het eten. Het is hier altijd geweldig!
  Truda
  Bewoonster
 • Lène

  Onze bewoners over het leven in het woonzorgcentrum

  De verzorgsters en verpleegsters zijn gezellig. Ik heb goed contact met hun. Hoe gekker ze zijn, hoe liever dat ik het heb! Daarnaast zijn we ook vrij om te doen waar we zin in hebben. Zo ga ik al eens graag buiten wandelen, maar ik neem ook graag deel aan de georganiseerde activiteiten zoals turnen en spelletjes spelen.
  Lène
  Bewoonster
 • Caroline

  Onze bewoners over het leven in het woonzorgcentrum

  Ik ben hier graag. Er is van alles te doen en het gezelschap is hier fijn. De vrijwilligers doen hier ook altijd hun uiterste best. Zo is er bijvoorbeeld een vrijwilligster die regelmatig samen met mij in de rolstoel gaat wandelen.
  Caroline
  Bewoonster

Ontdek onze laatste nieuwtjes!

089 46 21 61
phone