Nieuws

UPDATE huidige bezoekregeling + stijging coronacijfers Bocholt

Bocholt , 18 september 2020.

Aan onze bewoners en familieleden,

Beste Mevrouw, Mijnheer,

 

Er zijn al 2 weken verstreken sinds de versoepeling van de bezoekregeling in ons woonzorgcentrum. We verheugen ons over de tevredenheid van onze bewoners en van u als familie over deze toegankelijkheid.

Ons huidig coronabeleid en de bezoekregeling werden de afgelopen week ook doorgesproken met onze bewoners in de bewonersraden per afdeling. Ook hiervan onthouden we vooral de tevredenheid van de bewoners, en de wens om deze regeling aan te houden.

Dit is ook onze betrachting, maar we maken ons toch zorgen over de recente forse stijging van het aantal corona-besmettingen in onze gemeente.

Wij informeren u dat wij naar aanleiding van deze stijging dagelijks overleggen met de gemeentelijke noodplancoördinator, en dagelijks een risico-analyse maken. De positief geteste inwoners van onze gemeente worden via ‘contact-tracing’ bevraagd naar mogelijke links naar ons woonzorgcentrum.

Op basis van deze gegevens kunnen we stellen dat er heden geen direct risico is voor een overslag naar onze bewoners: de besmettingen zijn duidelijk gelokaliseerd en betreffen bijna uitsluitend jongeren

Toch mogen we niet blind zijn voor de risico’s, en daarom doen we verder een beroep op onze collectieve verantwoordelijkheid.

Wij danken u trouwens voor uw zeer goede opvolging van onze bezoekregeling tot heden, en we hopen dat gezien de toename van het aantal besmettingen in onze gemeente, we hier ook in de toekomst op mogen blijven rekenen!

Naar aanleiding van deze stijging herhalen we daarom, mede op verzoek van onze bewoners, om uw bezoek uit te stellen :

  • als u volgende symptomen vertoont : hoest, keelpijn, kortademigheid, gevoel van druk op borstkas, smaak- of reukverlies, koorts, … .
  • als u direct contact had met een persoon in uw omgeving, met een of meerdere symptomen.
  • als iemand in uw directe omgeving getest wordt.

We maken ons voornamelijk zorgen over de mogelijkheid tot ‘oversprong’ van het virus van de jonge generatie via de ouders naar de grootouders en dus onze bewoners.

Stout uitgedrukt durven we dan zeggen : ‘wees voorzichtig met contacten met de jeugd!’

(“Die jing”, zeggen onze bewoners!)

Laat ons ook allemaal samen de algemeen geldende preventieve maatregelen naleven: beperkte sociale contacten, sociale afstand, mondmasker waar nodig, de handhygiëne, … .

Wij hopen dat u er begrip voor hebt dat we onze bezorgdheid over de recente stijging langs deze weg met u willen delen, en we vernemen graag uw vragen of voorstellen hebt omtrent onze bezoekregeling.

Wij blijven de situatie dagelijks opvolgen en zullen niet nalaten u onmiddellijk te informeren bij relevante wijzigingen.

Namens onze bewoners en ook onze medewerkers alvast hartelijk dank voor fijne samenwerking.

 

Vriendelijke groet,

Marc Voets.

Recent nieuws
UPDATE bezoekregeling 7 september 2020

Bocholt , 7 september 2020.   Aan onze bewoners en familieleden, Beste Mevrouw, Mijnheer,  We zijn verheugd u vandaag te mogen melden dat het Agentschap Zorg en Gezondheid verruimde mogelijkheden biedt voor bezoek in de woonzorgcentra. Wij beseffen maar al te goed

Lees meer
UPDATE - 2 vaste bezoekers! 4/08

Bocholt, 03/08/2020. Aan de familieleden van onze bewoners, Beste Mevrouw, Beste Mijnheer, Zoals u ongetwijfeld in de media heeft kunnen vernemen, blijft het aantal besmettingen met Covid-19 nog steeds gestaag toenemen. We moeten dus extra waakzaam zijn én blijven in

Lees meer