12 Projecten - Onze inzet voor diverse projecten - De Voorzienigheid

Residentie Caulus

Wzc De Voorzienigheid realiseert de komende jaren een volwaardige, eigentijdse woon- en zorgsite in het centrum van Kaulille. Het project kreeg de naam ‘Caulus’, verwijzend naar de historische benamingen van de woonkern.

Met de realisatie van de site wil De Voorzienigheid anticiperen op de toenemende vergrijzing van de lokale gemeenschappen en erover waken dat er ook in de toekomst voldoende zorg- en dienstverlening ter beschikking is voor de lokale senior.

Het is een bewuste keuze om de nodige uitbreiding exclusief te ontwikkelen in deelgemeente Kaulille. Op die manier willen we de 65-plussers in Kaulille de kans geven om ook op hogere leeftijd toch zelfstandig en aangenaam te kunnen blijven wonen midden in de lokale gemeenschap.

De eerste projectfase van residentie Caulus, bestaande uit 30 assistentiewoningen, werd in 2020 afgerond. De residentie telt al enkele tevreden bewoners. Ze kunnen genieten van een zorgeloos, kleurrijk leven!

Ook in de definitieve ontwikkeling van de tweede projectfase willen we de Kaulillenaar betrekken. De ontwikkeling van de site gebeurt op basis van innovatieve zorgconcepten:

Autonomie en zelfbeschikking

We vinden het belangrijk dat de bewoners hun dag zelf kunnen invullen. Zij staan aan het roer en maken hun eigen keuzes. In residentie Caulus kunnen ze zelfstandig wonen en hun eigen leven kleurrijk invullen.

Kleinschaligheid

De residentie telt 30 assistentiewoningen. Het is geen grote campus, maar een gezellig appartementencomplex. Kleinschaligheid staat centraal.

Verbondenheid met de lokale gemeenschap

Caulus ligt midden in de dorpskern van Kaulille. Dicht bij winkels, natuur en belangrijke diensten. Je bent dus altijd goed omringd. Daarnaast is er ook een gemeenschappelijke ruimte in de residentie: een ideale ontmoetingsplaats voor de bewoners. Je kan er een praatje slaan met je buren, samenzitten met familie en vrienden, kaarten,…

089 46 21 61
phone