Geïntegreerde zorg

Geïntegreerde zorg

Wzc De Voorzienigheid wil excellente, geïntegreerde zorg aanbieden aan de bewoners. Om dat goed te doen, hanteren we een aantal visies omtrent verschillende zorgthema’s en een aantal ethische aspecten. Op die manier schenken we aandacht aan de specifieke noden die de bewoners vandaag hebben.

Dementie

Bewoners die kampen met een dementie, kunnen terecht bij wzc De Voorzienigheid. We voorzien aparte, gespecialiseerde afdelingen om zorg op maat aan te bieden. Het ‘mens zijn’, zorg op maat, integratie en participatie zijn kernwaarden in onze dementiezorg.

Palliatieve zorg

Een palliatieve zorgcultuur ontwikkelen en waarborgen, is essentieel om excellente zorg aan te bieden. In De Voorzienigheid gaan we bij iedere fase van palliatieve zorg voor een multidisciplinaire totaalzorg. We maken de zorgdoelstellingen van de bewoner steeds opnieuw duidelijk, volgen ze op, evalueren ze en sturen ze bij indien nodig. Daarvoor werken we interdisciplinair zodat de behandelend arts, verpleegkundigen, zorgkundigen, kinesitherapeuten, ergotherapeuten, de sociale dienst en de familie allemaal betrokken zijn.

Euthanasie

Tegenwoordig komen er steeds meer vragen en wensen omtrent zelfbeschikking. Daarom verdient euthanasie ook bijzondere aandacht. Onze Zorgtoppers gaan steeds verantwoord op met een euthanasieverzoek, een doorgedreven palliatieve zorg staat altijd centraal. De behandelende arts velt het eindoordeel over het verzoek.

Het euthanasieproces gaat door in de veilige, vertrouwde omgeving van het woonzorgcentrum met de familie aan de zijde van de bewoner. Sereniteit, waardigheid en respect staan altijd centraal. Tot slot besteden we veel aandacht aan de nazorg. We blijven de familie en naasten ondersteunen, ook na het overlijden.

 • Femme Aegten

  Wat mag je verwachten van ons?

  Ons huis is niet heel groot waardoor het huiselijk blijft. Het is hier gewoon fijn om te vertoeven. De Bocholter vriendelijkheid leeft hier echt. Niemand loopt hier elkaar voorbij zonder een goedendag te zeggen of te glimlachen.
  Femme Aegten
  Ergotherapeute & kwaliteitscoördinator
 • Danique Swennen & Ann Stalmans

  Wat mag je verwachten van ons?

  De bewoners zijn hier geen nummer. Het mens zijn is wat hier echt belangrijk is. We kijken naar de individuele noden van iedere bewoner, want iedereen is uniek. Zorg op maat, daar gaan we voor!
  Danique Swennen & Ann Stalmans
  Referentiepersonen dementie
 • Eline Vanhelden

  Wat mag je verwachten van ons?

  In De Voorzienigheid is er veel warme zorg. Er wordt geluisterd naar de bewoners en we kijken samen naar hoe we hen het best kunnen helpen. We laten de bewoners in hun waarde.
  Eline Vanhelden
  Woonassistente
 • Truda

  Onze bewoners over het leven in het woonzorgcentrum

  Het is hier goed. De mensen zijn hier open en lief. Ik ben van Bocholt afkomstig dus ik zie hier veel mensen van vroeger terug. Bovendien geef ik een dikke duim voor het eten. Het is hier altijd geweldig!
  Truda
  Bewoonster
 • Lène

  Onze bewoners over het leven in het woonzorgcentrum

  De verzorgsters en verpleegsters zijn gezellig. Ik heb goed contact met hun. Hoe gekker ze zijn, hoe liever dat ik het heb! Daarnaast zijn we ook vrij om te doen waar we zin in hebben. Zo ga ik al eens graag buiten wandelen, maar ik neem ook graag deel aan de georganiseerde activiteiten zoals turnen en spelletjes spelen.
  Lène
  Bewoonster
 • Caroline

  Onze bewoners over het leven in het woonzorgcentrum

  Ik ben hier graag. Er is van alles te doen en het gezelschap is hier fijn. De vrijwilligers doen hier ook altijd hun uiterste best. Zo is er bijvoorbeeld een vrijwilligster die regelmatig samen met mij in de rolstoel gaat wandelen.
  Caroline
  Bewoonster

Ontdek onze laatste nieuwtjes!

089 46 21 61
phone