Participatie in de zorg

Participatie in de zorg

De ouder-kindrelatie is een bepalende relatie in ons leven. Opname in een woonzorgcentrum mag geen afbreuk doen aan die relatie, maar moet de relatie juist versterken, ondersteunen of herstellen.

De veilige, zorgende woonomgeving van het woonzorgcentrum ontlast de mantelzorger van de permanente verantwoordelijkheid en ongerustheid over de veiligheid en het welzijn van de ouder. Op die manier ontstaat er terug ruimte om weer ‘onbezorgd’ de ouder-kindrelatie te beleven.

Wanneer kinderen (of andere naasten) de zorg voor hun ouders uit handen geven, is vertrouwen een belangrijke voorwaarde. Daar is wzc De Voorzienigheid zich volledig van bewust. Daarom streven we ernaar dat de bewoner én zijn of haar familieleden in ons huis een nieuwe thuis vinden.

Uiteraard kan dat niet zonder goed overleg. We vernemen graag het specifieke levensverhaal en de wensen van de bewoners. We peilen ook regelmatig naar de wensen en ervaringen van hun familieleden op het vlak van ons zorgdragen.

We voorzien geregeld evaluatiemomenten voor bewoners en familieleden en streven naar proactieve communicatie naar familieleden. De animatiemedewerkers organiseren bewonersvergaderingen per leefgroep, de afdelingshoofden organiseren de familieraden.

 • Femme Aegten

  Wat mag je verwachten van ons?

  Ons huis is niet heel groot waardoor het huiselijk blijft. Het is hier gewoon fijn om te vertoeven. De Bocholter vriendelijkheid leeft hier echt. Niemand loopt hier elkaar voorbij zonder een goedendag te zeggen of te glimlachen.
  Femme Aegten
  Ergotherapeute & kwaliteitscoördinator
 • Danique Swennen & Ann Stalmans

  Wat mag je verwachten van ons?

  De bewoners zijn hier geen nummer. Het mens zijn is wat hier echt belangrijk is. We kijken naar de individuele noden van iedere bewoner, want iedereen is uniek. Zorg op maat, daar gaan we voor!
  Danique Swennen & Ann Stalmans
  Referentiepersonen dementie
 • Eline Vanhelden

  Wat mag je verwachten van ons?

  In De Voorzienigheid is er veel warme zorg. Er wordt geluisterd naar de bewoners en we kijken samen naar hoe we hen het best kunnen helpen. We laten de bewoners in hun waarde.
  Eline Vanhelden
  Woonassistente
 • Truda

  Onze bewoners over het leven in het woonzorgcentrum

  Het is hier goed. De mensen zijn hier open en lief. Ik ben van Bocholt afkomstig dus ik zie hier veel mensen van vroeger terug. Bovendien geef ik een dikke duim voor het eten. Het is hier altijd geweldig!
  Truda
  Bewoonster
 • Lène

  Onze bewoners over het leven in het woonzorgcentrum

  De verzorgsters en verpleegsters zijn gezellig. Ik heb goed contact met hun. Hoe gekker ze zijn, hoe liever dat ik het heb! Daarnaast zijn we ook vrij om te doen waar we zin in hebben. Zo ga ik al eens graag buiten wandelen, maar ik neem ook graag deel aan de georganiseerde activiteiten zoals turnen en spelletjes spelen.
  Lène
  Bewoonster
 • Caroline

  Onze bewoners over het leven in het woonzorgcentrum

  Ik ben hier graag. Er is van alles te doen en het gezelschap is hier fijn. De vrijwilligers doen hier ook altijd hun uiterste best. Zo is er bijvoorbeeld een vrijwilligster die regelmatig samen met mij in de rolstoel gaat wandelen.
  Caroline
  Bewoonster

Ontdek onze laatste nieuwtjes!

089 46 21 61
phone