Dienstenaanbod

Assistentiewoningen

(In het actueel geldende ouderenzorgdecreet wordt de benaming ‘serviceflats’ vervangen door ‘assistentiewoning’.)

Als de eigen woning te groot wordt, het onderhoud te moeilijk, als het alleen-wonen begint door te wegen, als men zich niet meer veilig voelt in de eigen woning ….. .

Woonzorgcentrum ‘De Voorzienigheid’ biedt 58 assistentiewoningen aan.

Deze assistentiewoningen bevinden zich in twee bouwcompartimenten.

De woningen liggen mooi geïntegreerd in de dorpskern van Bocholt. Alle voorzieningen, winkels van het dorp en het openbaar vervoer zijn gemakkelijk bereikbaar.

Er zijn woongelegenheden voor echtparen en voor individuele bewoning.

De oppervlakte van de woningen varieert van 50 m² tot 72 m², maar alle woningen beschikken over hetzelfde wooncomfort.

De woongelegenheden bestaan uit inkomhal, living met kitchenette, 1 slaapkamer, badkamer met douche en toilet, en bergruimte.
De woningen zijn voorzien van parlofoon.
Voor de veiligheid zijn de woningen ook voorzien van een rookdetectiesysteem en kookplaatbeveiliging. (De maximale functietijd van de kookplaten kan per woning ingesteld worden)

Middels de verpleegoproepknoppen kan de bewoner bij crisis of onrust steeds beroep door op de verpleegpermanentie van het woonzorgcentrum. Interventie is dag en nacht gegarandeerd.

Voor zijn / haar reguliere verpleging en verzorging en de paramedische zorg kan de bewoner beroep doen op de zorgverstrekker naar eigen keuze.

Wonen in een assistentiewoning biedt optimale mogelijkheden voor autonoom en privé-wonen in een rijke sociale omgeving.

Dank zij de geruststellende aanwezigheid van het verpleegoproepsysteem en de mogelijkheden tot gebruik van diensten van het woonzorgcentrum kunnen bejaarden op deze manier langer autonoom blijven wonen.

De dagprijs voor de woning is afhankelijk van de grootte van het appartement.

Download HIER het overzicht van de dagprijzen.

In deze dagprijs zijn steeds inbegrepen :

  • Huur van de woning
  • Onderhoud installaties
  • Brandverzekering en verzekering burgerlijke aansprakelijkheid
  • 1 onderhoudsbeurt per week van vloeren en sanitair.
  • TV-distributie (analoog)
  • Onderhoud gemeenschappelijke ruimtes en tuinen
  • Sociale en administratieve hulp

Het woonzorgcentrum biedt maaltijdservice aan. Deze maaltijden worden genuttigd in het cafetaria van het centrum. Bij crisissituaties kan er afgesproken worden om de maaltijden tijdelijk in de eigen woning te nuttigen, mits supplement.

De bewoners kunnen beroep doen op de kapster en pedicure van het centrum, kunnen gebruik maken van het cafetaria en de animatie-activiteiten die in het centrum georganiseerd worden.

Tevens bieden wij aan de bewoners van de assistentiewoningen ook prioriteit bij opname in het woonzorgcentrum, indien wijziging in de gezondheidstoestand dit zou vereisen. Bewoners van de assistentiewoningen zijn dus altijd van zorg verzekerd.

Toewijzing van assistentiewoningen gebeurt op chronologische basis volgens aanmeldingsdatum.

Inwoners van gemeente Bocholt genieten prioriteit.

Voor verdere informatie of een vrijblijvend bezoek kan U contact opnemen met één van onze medewerksters van de sociale dienst, Mevr. Jaklien Goijens of Mevr. Annick Ercken, via: